Wij zijn dol op pasta en deze met 'ouderwetse' macaroni gaat erin als koek!
2 kleine rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
400 gr pompoenblokjes
150 gr volkoren macaroni
100 gr zuivelspread bieslook light
snuf nootmuskaat
0,5 tl chilivlokken
100 gr geraspte jonge kaas
1 el olijfolie
Breng 2 pannen met ruim water aan de kook.
Kook in de ene pan in 8 minuten de macaroni beetgaar en in de andere pan de pompoenblokjes ook in 8 minuten gaar.
Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui en de helft van de knoflook 5 - 8 minuten op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200C.
Giet de macaroni en pompoen af en bewaar een half kopje kookvocht van de pompoen.
Pureer de pompoenblokjes en het halve kopje kookvocht met een staafmixer en meng de zuivelspread, nootmuskaat, chilivlokken erdoor tot een gladde saus.
Meng de macaroni met de pompoensaus, de helft van de kaas en het uien-knolfookmengsel en schep in een ovenschaal.
Meng de andere helft van de kaas met de rest van de knoflook en verdeel over de pasta.
Bak de mac 'n cheese in 25 minuten goudgeel en knapperig in de oven.
Reacties
Een reactie posten