Het pizzadeeg zelf maken is niet moeilijk, het deeg heeft alleen wel even tijd nodig om te rijzen. Wil je sneller klaar zijn, neem dan een rol koelvers pizzadeeg uit de supermarkt.
200 gr tarwebloem
0,5 el olijfolie
half zakje instantgist à 7 gram
1 teentje knoflook, fijngeperst
175 gr zuurkool
0,5 el gedroogde oregano
0,5 el grove mosterd
blik knakworstjes
100 ml crème fraīche
100 gr mozzarella, geraspt
Meng in een kom de bloem met de gist en 1 tl zout.
Voeg al roerend 125 ml water en de olijfolie toe.
Kneed het deeg 10 minuten tot een samenhangend en elastisch deeg.
Leg het deeg terug in de kom, dek af met plastic folie en laat op een warme plek een half uur rijzen.
Meng de geperste knoflook met de oregano en mosterd door de zuurkool.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 220C.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ieder stuk uit tot een rechthoekige lap en leg ze op de bakplaat.
Verdeel de knakworstjes langs de randen en vouw het deeg om de worst zodat er een mooie rand ontstaat.
Bestrijk de bodems met de crème fraīche en verdeel de zuurkool en de mozzarella erover.
Besprenkel met olijfolie en bak de pizza's in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Reacties
Een reactie posten