Een licht zoete, hartige taart met filodeeg. Het recept komt uit de Hallo Jumbo van deze maand en viel goed in de smaak. De taart was wel net iets te groot voor 2 personen, dus morgen bij de lunch heb ik nog een stukje.
2 uien, gesnipperd
250 gr kipfilet, in blokjes
4 el olijfolie
1,5 tl kaneel
400 gr gesneden spitskool
300 gr doperwten uit de diepvries
6 eieren
1 pak filodeeg, 225 gr ontdooid
100 gr rozijnen
springvorm van 24 cm
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui een paar minuten.
Voeg de kipfilet met de kaneel toe en bak rondom aan.
Doe de spitskool en de doperwten erbij en bak 5 minuten mee.
Klop de eieren los in een ruime kom en breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Vouw het filodeeg voorzichtig uit.
Bestrijk elk velletje dun met olijfolie en bekleed de springvorm dakpansgewijs.
Laat het deeg ca. 4 cm over de rand hangen.
Schep het kip-spitskoolmengsel door de losgeklopte eieren.
Voeg de rozijnen toe en schep goed om.
Verdeel de vulling over de springvorm en vouw het filodeeg losjes over de vulling.
Dek af met aluminiumfolie en bak in 30 minuten gaar in de oven.
Verwijder na 20 minuten de folie en bak nog in 10 minuten knapperig.
Reacties
Een reactie posten