Deze prei uit de nieuwste Delicious smaakte prima bij de beenham en de laurieraardappels. Door het langzame braden wordt de prei lekker zacht en een beetje zoet.
750 gr jonge prei
50 gr roomboter
125 gr wortel, geschild en in blokjes van 1/2 cm
3 el verse majoraanblaadjes of oregano
75 ml witte wijn
Verwijder het bovenste groen van de prei.
Snijd de prei in stukken van 10 cm en was het zand er goed uit.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem, laat de boter uitbruisen.
Braad de prei rondom goudbruin in 10 minuten.
Voeg de wortelblokjes toe en bak even mee.
Voeg de majoraan en witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Leg de deksel schuin op de pan en laat nog 15 - 20 minuten langzaam bakken tot alles gaar is.
750 gr jonge prei
50 gr roomboter
125 gr wortel, geschild en in blokjes van 1/2 cm
3 el verse majoraanblaadjes of oregano
75 ml witte wijn
Verwijder het bovenste groen van de prei.
Snijd de prei in stukken van 10 cm en was het zand er goed uit.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem, laat de boter uitbruisen.
Braad de prei rondom goudbruin in 10 minuten.
Voeg de wortelblokjes toe en bak even mee.
Voeg de majoraan en witte wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Leg de deksel schuin op de pan en laat nog 15 - 20 minuten langzaam bakken tot alles gaar is.
Hey there! You are already on Volrecepten.nl and I wonder if you would also like to share your content on the Belgian page. If this sounds good to you, please, visit Volrecepten.be and add your blog through the top blogs section :)
BeantwoordenVerwijderenHope to see you there soon!
Have a nice day