Deze lekkere Italiaanse kip hebben we al eens eerder gegeten, maar destijds vergeten een foto te maken. Dus we moesten het nog wel een keer eten. Gelukkig is dat geen ramp, want deze snelle kip uit de Delicious smaakt voortreffelijk.
Bij de kip en de boontjes aten we ook nog 'arme-luis' spaghetti uit Zuid-Italie: spaghetti koken, 3 tenen knoflook en 1 fijn gesneden rode pepertje door 90 ml olijfolie roeren en dat door de gekookte spaghetti mengen.
2 kipfilets
2 plakjes rauwe ham
8 salieblaadjes
1 el olijfolie
20 gr ongezouten boter
150 ml Marsala
100 ml kippenbouillon
1 el citroensap
200 gr sperziebonen, in schuine reepjes
Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla ze met een koekenpan of deegroller plat.
Bestrooi met wat peper.
Leg op iedere filet een plakje rauwe ham en een salieblaadje.
Zet dit vast met een cocktailprikker.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de kip met de hamzijde naar beneden 5 minuten tot de ham krokant is.
Keer ze om, voeg de rest van de salie toe en bak nog ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is.
Neem ze uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Doe de marsala, citroensap en bouillon in de koekenpan en roer de aanzetsels van de bodem los.
Laat de jus 5 minuten inkoken.
Kook ondertussen de sperzieboonreepjes beetgaar in water met zout.
Giet af en breng op smaak met zout, peper en een klontje boter.
Bij de kip en de boontjes aten we ook nog 'arme-luis' spaghetti uit Zuid-Italie: spaghetti koken, 3 tenen knoflook en 1 fijn gesneden rode pepertje door 90 ml olijfolie roeren en dat door de gekookte spaghetti mengen.
2 kipfilets
2 plakjes rauwe ham
8 salieblaadjes
1 el olijfolie
20 gr ongezouten boter
150 ml Marsala
100 ml kippenbouillon
1 el citroensap
200 gr sperziebonen, in schuine reepjes
Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier en sla ze met een koekenpan of deegroller plat.
Bestrooi met wat peper.
Leg op iedere filet een plakje rauwe ham en een salieblaadje.
Zet dit vast met een cocktailprikker.
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de kip met de hamzijde naar beneden 5 minuten tot de ham krokant is.
Keer ze om, voeg de rest van de salie toe en bak nog ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is.
Neem ze uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Doe de marsala, citroensap en bouillon in de koekenpan en roer de aanzetsels van de bodem los.
Laat de jus 5 minuten inkoken.
Kook ondertussen de sperzieboonreepjes beetgaar in water met zout.
Giet af en breng op smaak met zout, peper en een klontje boter.
Reacties
Een reactie posten