Weer een slank en snel recept van The Hairy Bikers. Weliswaar een beetje aangepast met wat andere smaken en bereidingswijze, maar in de basis komt het recept uit het boek Eat for Life.
2 plakjes bakbacon, fijn gesneden
250 gr kastanjechampignons, in kwarten of gehalveerd
1 kleine prei, in ringen
2 kipfilets, in reepjes
1 el kerriepoeder
25 gr bloem
500 ml kippenbouillon
100 gr doperwten (vers of diepvries)
2 el crème fraîche
3 bladen filodeeg
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de bacon en kipfiletreepjes rondom bruin.
Voeg de champignons toe en bak ongeveer 4 minuten.
Strooi de kerriepoeder erover en bak een minuutje mee.
Doe de prei erbij en bak tot de prei een beetje geslonken is.
Roer de bloem erdoor en voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe.
Breng op smaak met zout en peper en doe de erwtjes erbij.
Laat 5 minuten koken toe de saus indikt.
Roer de crème fraîche erdoor.
Doe het kip-groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
Scheur de plakken filodeeg in repen en bestrijk ze met olijfolie.
Leg de repen losjes en speels op de vulling.
Bak 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Reacties
Een reactie posten