De afgelopen week zijn we op fietsvakantie in eigen land geweest. Alhoewel ik het altijd erg leuk vind om wat in elkaar te flansen op één pitje voor de tent, zijn we deze keer bijna elke avond uit eten geweest. Het was meestal prima fietsweer, maar 's avonds wilde er nog weleens een druppeltje regen vallen en dan is het erg fijn om droog in een restaurant te zitten (of onverwacht bij een gezin in Limburg aan tafel. Nogmaals bedankt, Ruud!)
Deze pasta uit de Boodschappen hebben we vlak voordat we op vakantie gingen nog gegeten.
handje basilicumblaadjes
2 teentje knoflook
15 gr geraspte Parmezaanse kaas
125 ml slagroom
250 gr pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
1 bakje cherrytomaatjes, ingekruist
2 el olijfolie
2 biefstukjes
25 gr boter
50 ml vleesbouillon
Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering.
Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een groene saus.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan.
Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze ongeveer 2 minuten per kant medium in de boter.
Neem ze uit de pan en laat de biefstukjes rusten onder aluminiumfolie.
Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in.
Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is.
Serveer de biefstukjes met de saus, pasta en de gepofte tomaatjes.
Garneer met de achtergehouden basilicum.
Deze pasta uit de Boodschappen hebben we vlak voordat we op vakantie gingen nog gegeten.
handje basilicumblaadjes
2 teentje knoflook
15 gr geraspte Parmezaanse kaas
125 ml slagroom
250 gr pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
1 bakje cherrytomaatjes, ingekruist
2 el olijfolie
2 biefstukjes
25 gr boter
50 ml vleesbouillon
Houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering.
Pureer de knoflook, kaas, room en de rest van de basilicum tot een groene saus.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de tomaatjes in de olijfolie in een hete koeken- of grillpan.
Bestrooi de biefstukjes met peper en zout en bak ze ongeveer 2 minuten per kant medium in de boter.
Neem ze uit de pan en laat de biefstukjes rusten onder aluminiumfolie.
Voeg de bouillon toe aan het bakvet en kook iets in.
Roer de basilicumsaus erdoor tot de saus lichtgebonden is.
Serveer de biefstukjes met de saus, pasta en de gepofte tomaatjes.
Garneer met de achtergehouden basilicum.
Reacties
Een reactie posten