Wat in Engeland op de website van GoodFood "Spicy African Chicken Stew" heet, zou in Nederland eerder kipsaté heten. Maar dan denk je aan stukjes kip op een stokje met satésaus en dat is dit dan ook weer niet. Het is gewoon een lekker stoofpotje van kip in pindasaus.
Lekker met witte rijst en wat plakjes komkommer.
250 ml warme kippenbouillon
170 gr pindakaas
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
2 el zonnebloemolie
1,5 el fijngehakte gember
0,5 tl cayennepeper
1,5 tl gemalen koriander (ketoembar)
1,5 tl gemalen komijn (djintan)
1 rode peper, fijngesneden
1 laurierblad
200 gr tomatenblokjes (blik)
4 kippendijen, in stukken
2 kleine of 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 rode papprika, in blokjes
zwarte peper
koriander of peterselie
Roer de pindakaas door de warme bouillon tot de pindakaas is opgelost.
Verhit de olie in een braadpan en bak de uien 5 minuten op middelhoog vuur.
Doe de gember, cayennepeper, zwarte peper, koriander, komijn, rode peper, laurierblad erbij en bak al roerend 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en de pindakaasbouillon toe en roer goed door.
Doe de stukken kip erbij en laat met de deksel op de pan het geheel 30 minuten zachtjes stoven.
Roer af en toe zodat de pindakaas niet aan de bodem van pan gaat plakken.
Voeg de zoete aardappel, paprika en koriander of peterselie toe en laat weer 30 minuten stoven.
Serveer met witte rijst.
Lekker met witte rijst en wat plakjes komkommer.
250 ml warme kippenbouillon
170 gr pindakaas
1 ui, gehalveerd en in dunne ringen
2 el zonnebloemolie
1,5 el fijngehakte gember
0,5 tl cayennepeper
1,5 tl gemalen koriander (ketoembar)
1,5 tl gemalen komijn (djintan)
1 rode peper, fijngesneden
1 laurierblad
200 gr tomatenblokjes (blik)
4 kippendijen, in stukken
2 kleine of 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 rode papprika, in blokjes
zwarte peper
koriander of peterselie
Roer de pindakaas door de warme bouillon tot de pindakaas is opgelost.
Verhit de olie in een braadpan en bak de uien 5 minuten op middelhoog vuur.
Doe de gember, cayennepeper, zwarte peper, koriander, komijn, rode peper, laurierblad erbij en bak al roerend 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en de pindakaasbouillon toe en roer goed door.
Doe de stukken kip erbij en laat met de deksel op de pan het geheel 30 minuten zachtjes stoven.
Roer af en toe zodat de pindakaas niet aan de bodem van pan gaat plakken.
Voeg de zoete aardappel, paprika en koriander of peterselie toe en laat weer 30 minuten stoven.
Serveer met witte rijst.
Reacties
Een reactie posten