Ik was van plan om de quinoasalade met gojibessen uit de Jumbo te maken.
Maar quinoa vind ik zo niks en 10 euro voor een zakje gojibessen vond ik ook wat overdreven. Dan mogen het wel superfoods zijn, maar ik denk dat wij gezond genoeg eten. Dus het recept behoorlijk veranderd met deze lekkere maaltijdsalade als resultaat!
De pitjes uit de granaatappel haal je er het makkelijkst uit door de granaatappel overlangs te halveren, een half stuk in je hand te nemen en met een houten pollepel erop te kloppen. Hou je hand boven een kom en de pitjes rollen zo in de kom. Verwijder eventueel grotere stukken meegekomen wit vlies.
100 gr parelcouscous
pitjes uit een halve granaatappel
1 tl ras-el-hanout
2 stukken kipfilet
200 gr broccoli, in kleine roosjes en stronk in kleine stukjes
1 limoen
6 el olijfolie
1 sjalotjes, fijngesnipperd
50 gr ongezouten notenmelange, grof gehakt
30 gr rucola
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de couscous af en laat afkoelen op een bord.
Wrijf de kipfilet in met de ras-el-hanoutkruiden en 2 el olijfolie.
Grill de kipfilet in 10 - 12 minuten goudbruin en gaar in een grillpan.
Laat de kip afkoelen en snij daarna in dikke plakken.
Kook intussen de broccoli in 4 minuten beetgaar.
Spoel af met koud water en laat verder afkoelen.
Pers de limoen uit en klop met 4 el olijfolie tot een dressing.
Schep de sjalot, granaatappelpitjes, broccoli, gehakte noten, rucola en dressing door de parelcouscous.
Verdeel de salade over twee borden en leg de kipfilet op de salade.
Maar quinoa vind ik zo niks en 10 euro voor een zakje gojibessen vond ik ook wat overdreven. Dan mogen het wel superfoods zijn, maar ik denk dat wij gezond genoeg eten. Dus het recept behoorlijk veranderd met deze lekkere maaltijdsalade als resultaat!
De pitjes uit de granaatappel haal je er het makkelijkst uit door de granaatappel overlangs te halveren, een half stuk in je hand te nemen en met een houten pollepel erop te kloppen. Hou je hand boven een kom en de pitjes rollen zo in de kom. Verwijder eventueel grotere stukken meegekomen wit vlies.
100 gr parelcouscous
pitjes uit een halve granaatappel
1 tl ras-el-hanout
2 stukken kipfilet
200 gr broccoli, in kleine roosjes en stronk in kleine stukjes
1 limoen
6 el olijfolie
1 sjalotjes, fijngesnipperd
50 gr ongezouten notenmelange, grof gehakt
30 gr rucola
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de couscous af en laat afkoelen op een bord.
Wrijf de kipfilet in met de ras-el-hanoutkruiden en 2 el olijfolie.
Grill de kipfilet in 10 - 12 minuten goudbruin en gaar in een grillpan.
Laat de kip afkoelen en snij daarna in dikke plakken.
Kook intussen de broccoli in 4 minuten beetgaar.
Spoel af met koud water en laat verder afkoelen.
Pers de limoen uit en klop met 4 el olijfolie tot een dressing.
Schep de sjalot, granaatappelpitjes, broccoli, gehakte noten, rucola en dressing door de parelcouscous.
Verdeel de salade over twee borden en leg de kipfilet op de salade.
Reacties
Een reactie posten