Jaren geleden viel er een foldertje op de deurmat van de plaatselijke pizzaboer en daar stond op: 'nu ook kapsalon'. Even vroeg ik mij af of je nu ook je haar kon laten knippen terwijl je op een pizza wachtte, maar al snel zag ik dat het een nieuwe hap was. Shoarmavlees, patat, sla, knoflooksaus en gesmolten kaas. Het leek mij een beetje teveel van het goede....
Op het blog Keukenliefde zag ik pas deze 'gezonde' kipsalon staan. Een variatie op de kapsalon. Of het heel veel gezonder is weet ik niet, het was in ieder geval wel lekker! Echt iets voor in het weekend.
Knoflooksaus
3 el mayonaise
1 el yoghurt
fijn gesneden bieslook of lente-ui
beetje honing
2 tenen knoflook
Kipsalon
2 kipfilets, in blokjes
cajunkruiden
450 gr kleine, voorgekookte krieltjes
1 rode paprika, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
kwart ijsbergsla, in reepjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 220C.
Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten.
Verdun eventueel met een klein scheutje melk.
Bestrooi de blokjes kipfilet met de cajunkruiden en bak de kipstukjes in een klontje boter goudbruin en gaar.
Neem ze uit de pan.
Bak in het achtergebleven bakvet de aardappeltjes bruin.
Voeg nog wat cajunkruiden naar smaak toe.
Bak de laatste twee minuten de paprika en ui mee.
Leg wat slareepjes in een ingevette ovenschaal en druppel er wat knoflooksaus over.
Verdeel de kip en de krieltjes over de sla en strooi er de lente-ui overheen.
Druppel er nog wat knoflooksaus over en strooi er flink wat geraspte kaas over.
Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Serveer de rest van de knoflooksaus en ijsbergsla
Op het blog Keukenliefde zag ik pas deze 'gezonde' kipsalon staan. Een variatie op de kapsalon. Of het heel veel gezonder is weet ik niet, het was in ieder geval wel lekker! Echt iets voor in het weekend.
Knoflooksaus
3 el mayonaise
1 el yoghurt
fijn gesneden bieslook of lente-ui
beetje honing
2 tenen knoflook
Kipsalon
2 kipfilets, in blokjes
cajunkruiden
450 gr kleine, voorgekookte krieltjes
1 rode paprika, in stukjes
1 kleine ui, gesnipperd
kwart ijsbergsla, in reepjes
2 lente-uitjes, in ringetjes
geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 220C.
Meng voor de knoflooksaus alle ingrediënten.
Verdun eventueel met een klein scheutje melk.
Bestrooi de blokjes kipfilet met de cajunkruiden en bak de kipstukjes in een klontje boter goudbruin en gaar.
Neem ze uit de pan.
Bak in het achtergebleven bakvet de aardappeltjes bruin.
Voeg nog wat cajunkruiden naar smaak toe.
Bak de laatste twee minuten de paprika en ui mee.
Leg wat slareepjes in een ingevette ovenschaal en druppel er wat knoflooksaus over.
Verdeel de kip en de krieltjes over de sla en strooi er de lente-ui overheen.
Druppel er nog wat knoflooksaus over en strooi er flink wat geraspte kaas over.
Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Serveer de rest van de knoflooksaus en ijsbergsla
Reacties
Een reactie posten