Na een heerlijk weekend aan zee met ietwat ongezond eten, wilde ik gisteren graag iets gezonder eten. Gelukkig staat er het kookboek van de Hairy Bikers in de boekenkast, waar heerlijke, slanke recepten in staan zonder enige concessie te doen aan de smaak!
2 el olijfolie
1 kleine ui, in kleine partjes
250 gr varkensfiletlapjes, in reepjes
50 gr chorizo, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 rode paprika, in repen
100 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderpoeder
halve tl cayennepeper
150 gr snelkookrijst
750 ml kippenbouillon, van een blokje
zeezout
vers gemalen zwarte peper
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur 3 minuten.
Kruid het vlees met peper en zout en bak 2 minuten met de ui mee.
Doe de chorizo, knoflook, paprika en sperziebonen erbij en roerbak 2 minuten.
Strooi de komijn, koriander en cayennepeper erover en roer de rijst erdoor.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat zonder deksel op laag vuur 20 minuten koken tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
2 el olijfolie
1 kleine ui, in kleine partjes
250 gr varkensfiletlapjes, in reepjes
50 gr chorizo, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 rode paprika, in repen
100 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen korianderpoeder
halve tl cayennepeper
150 gr snelkookrijst
750 ml kippenbouillon, van een blokje
zeezout
vers gemalen zwarte peper
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur 3 minuten.
Kruid het vlees met peper en zout en bak 2 minuten met de ui mee.
Doe de chorizo, knoflook, paprika en sperziebonen erbij en roerbak 2 minuten.
Strooi de komijn, koriander en cayennepeper erover en roer de rijst erdoor.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat zonder deksel op laag vuur 20 minuten koken tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
Reacties
Een reactie posten