Het WK voetbal in Brazilië is volop aan de gang en 'we' zijn ook weer door naar de volgende ronde.
Je kunt niet alleen overal oranje prullaria van hoedjes en vlaggetjes tot aan juichpakken aanschaffen, maar ook zie je nu overal recepten voor makkelijke gerechten voor tijdens de wedstrijden of gerechten uit de Braziliaanse keuken. Zo ook in de kookrubriek van NRC Next het volgende recept van Janneke Vreugdenhil.
Lekker met luchtige aardappelpuree en een mango-tomaatsalsa.
olijfolie
500 gr runderlappen, in dobbelstenen
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 klein blikje tomatenpuree
120 ml Cachaça (suikerrietdistillaat uit Brazilië)
250 gr sjalotten, schoongemaakt
peterselie
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee.
Doe het vlees terug in de pan en schenk er de Cachaça, 250 ml kokend water en 1 tl zout aan toe.
Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Kook ondertussen de sjalotten gaar in water met zout.
Halveer ze en stoof de laatste 20 minuten mee met het vlees.
Breng op smaak met versgemalen peper en strooi er peterselie over.
Mangosalsa
1 mango, in kleine blokjes
1 flinke tomaat, in kleine blokjes
1 bosui, in ringetjes
1 rode peper, in ringetjes
citroen- of limoensap
koriander
Schep alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met citroensap, koriander en wat zout.
Laat minstens een half uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Je kunt niet alleen overal oranje prullaria van hoedjes en vlaggetjes tot aan juichpakken aanschaffen, maar ook zie je nu overal recepten voor makkelijke gerechten voor tijdens de wedstrijden of gerechten uit de Braziliaanse keuken. Zo ook in de kookrubriek van NRC Next het volgende recept van Janneke Vreugdenhil.
Lekker met luchtige aardappelpuree en een mango-tomaatsalsa.
olijfolie
500 gr runderlappen, in dobbelstenen
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 klein blikje tomatenpuree
120 ml Cachaça (suikerrietdistillaat uit Brazilië)
250 gr sjalotten, schoongemaakt
peterselie
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit even mee.
Doe het vlees terug in de pan en schenk er de Cachaça, 250 ml kokend water en 1 tl zout aan toe.
Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 2 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Kook ondertussen de sjalotten gaar in water met zout.
Halveer ze en stoof de laatste 20 minuten mee met het vlees.
Breng op smaak met versgemalen peper en strooi er peterselie over.
Mangosalsa
1 mango, in kleine blokjes
1 flinke tomaat, in kleine blokjes
1 bosui, in ringetjes
1 rode peper, in ringetjes
citroen- of limoensap
koriander
Schep alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met citroensap, koriander en wat zout.
Laat minstens een half uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Reacties
Een reactie posten