Zoals ik gisteren heb beloofd vandaag het recept voor de gehaktballetjes die samen met de tabouleh een heerlijke maaltijd vormen.
In het orignele recept uit de Delicious wordt lamsgehakt gebruikt, maar dat kon ik zo snel niet vinden dus heb ik het met rundergehakt gemaakt.
300 gr lams- of rundergehakt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl paprikapoeder
1,5 el fijngesneden muntblad
2 uien, fijngesneden
1 kaneelstokje
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
400 gr tomatenblokjes uit blik
1 el honing
150 ml lams- of kippenbouillon
olijfolie
chermoula
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl harissa
1 tl komijnpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl paprikapoeder
1 el citroensap
4 el muntblaadjes
olijfolie
Doe alle ingredienten plus een beetje zout en peper voor de chermoula in een kleine keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
Doe het gehakt in een kom en kneed de knoflook, komijn, koriander, paprika, munt, halve tl zout en versgemalen peper erdoor.
Draai er balletjes ter grootte van een golfbal van.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een tajine of braadpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin.
Neem ze uit de pan.
Doe de uien en kaneelstokjes in de pan en bak ze 4 - 5 minuten tot de uien beginnen te kleuren.
Voeg de gember toe en bak nog een minuutje.
Doe de tomaten met het vocht, de honing, bouillon en 3 el van de chermoula erbij en breng aan de kook.
Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof ze onafgedekt 15 - 20 minuten.
Roer de resterende chermoula erdoor en breng op smaak met zout en peper.
In het orignele recept uit de Delicious wordt lamsgehakt gebruikt, maar dat kon ik zo snel niet vinden dus heb ik het met rundergehakt gemaakt.
300 gr lams- of rundergehakt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl paprikapoeder
1,5 el fijngesneden muntblad
2 uien, fijngesneden
1 kaneelstokje
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
400 gr tomatenblokjes uit blik
1 el honing
150 ml lams- of kippenbouillon
olijfolie
chermoula
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl harissa
1 tl komijnpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl paprikapoeder
1 el citroensap
4 el muntblaadjes
olijfolie
Doe alle ingredienten plus een beetje zout en peper voor de chermoula in een kleine keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
Doe het gehakt in een kom en kneed de knoflook, komijn, koriander, paprika, munt, halve tl zout en versgemalen peper erdoor.
Draai er balletjes ter grootte van een golfbal van.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een tajine of braadpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin.
Neem ze uit de pan.
Doe de uien en kaneelstokjes in de pan en bak ze 4 - 5 minuten tot de uien beginnen te kleuren.
Voeg de gember toe en bak nog een minuutje.
Doe de tomaten met het vocht, de honing, bouillon en 3 el van de chermoula erbij en breng aan de kook.
Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof ze onafgedekt 15 - 20 minuten.
Roer de resterende chermoula erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Reacties
Een reactie posten