Het is niet zo dat we de afgelopen tijd zo weinig gegeten hebben, maar ik loop gewoon een beetje achter met het blog. Ik zal proberen mijn leven te verbeteren!
Zo aten we een paar weken geleden deze vegetarische salade uit de Arabische keuken bij gehaktballetjes, waarvan ik het recept morgen op dit blog zal zetten. Het recept komt uit de Delicious en ik heb er zelf nog granaatappel aan toegevoegd omdat dat zo mooi kleurt en ook nog ontzettend lekker is.
Begin een dag van te voren met het maken van de labne.
Labne
250 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
2 el gesneden muntblaadjes
1 teen knoflook, fijngesneden
2 tl olijfolie
Salade
175 gr bulgur
1 kropje little gem, in dunne reepjes
1 kleine komkommer, geschild, zonder zaden en in kleine blokjes
4 el gesneden muntblad
4 lente-uitje, fijngesneden
1 el citroensap
4 el olijfolie
1 granaatappel
Pureer voor de labne 40 ml yoghurt, de munt, knoflook, olie en een halve tl zout grof in een keukenmachine.
Roer de rest van de yoghurt erdoor en schep dit in een met kaasdoek of fijne linnen theedoek beklede zeef.
Hang de zeef boven een kom, vouw de punten van het doek samen en knoop ze bijeen.
Leg er een schoteltje en iets zwaars op.
Laat 24 uur uitlekken in de koelkast.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gare bulgur om met de sla, komkommer, munt, lente-ui, citroensap, olijfolie en wat zout en peper.
Doe de salade op een grote platte schaal.
Halveer de granaatappel en klop met een houten lepel de pitjes eruit.
Strooi de pitten over de salade.
Neem de muntlabne uit de koelkast en verbrokkel deze boven de tabouleh.
Zo aten we een paar weken geleden deze vegetarische salade uit de Arabische keuken bij gehaktballetjes, waarvan ik het recept morgen op dit blog zal zetten. Het recept komt uit de Delicious en ik heb er zelf nog granaatappel aan toegevoegd omdat dat zo mooi kleurt en ook nog ontzettend lekker is.
Begin een dag van te voren met het maken van de labne.
Labne
250 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
2 el gesneden muntblaadjes
1 teen knoflook, fijngesneden
2 tl olijfolie
Salade
175 gr bulgur
1 kropje little gem, in dunne reepjes
1 kleine komkommer, geschild, zonder zaden en in kleine blokjes
4 el gesneden muntblad
4 lente-uitje, fijngesneden
1 el citroensap
4 el olijfolie
1 granaatappel
Pureer voor de labne 40 ml yoghurt, de munt, knoflook, olie en een halve tl zout grof in een keukenmachine.
Roer de rest van de yoghurt erdoor en schep dit in een met kaasdoek of fijne linnen theedoek beklede zeef.
Hang de zeef boven een kom, vouw de punten van het doek samen en knoop ze bijeen.
Leg er een schoteltje en iets zwaars op.
Laat 24 uur uitlekken in de koelkast.
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gare bulgur om met de sla, komkommer, munt, lente-ui, citroensap, olijfolie en wat zout en peper.
Doe de salade op een grote platte schaal.
Halveer de granaatappel en klop met een houten lepel de pitjes eruit.
Strooi de pitten over de salade.
Neem de muntlabne uit de koelkast en verbrokkel deze boven de tabouleh.
Reacties
Een reactie posten