Doorgaan naar hoofdcontent

Tabouleh met komkommer, munt en muntlabne

Het is niet zo dat we de afgelopen tijd zo weinig gegeten hebben, maar ik loop gewoon een beetje achter met het blog. Ik zal proberen mijn leven te verbeteren!
Zo aten we een paar weken geleden deze vegetarische salade uit de Arabische keuken bij gehaktballetjes, waarvan ik het recept morgen op dit blog zal zetten. Het recept komt uit de Delicious en ik heb er zelf nog granaatappel aan toegevoegd omdat dat zo mooi kleurt en ook nog ontzettend lekker is.
Begin een dag van te voren met het maken van de labne.

Labne
250 ml dikke Griekse of Turkse yoghurt
2 el gesneden muntblaadjes
1 teen knoflook, fijngesneden
2 tl olijfolie

Salade
175 gr bulgur
1 kropje little gem, in dunne reepjes
1 kleine komkommer, geschild, zonder zaden en in kleine blokjes
4 el gesneden muntblad
4 lente-uitje, fijngesneden
1 el citroensap
4 el olijfolie
1 granaatappel

Pureer voor de labne 40 ml yoghurt, de munt, knoflook, olie en een halve tl zout grof in een keukenmachine.
Roer de rest van de yoghurt erdoor en schep dit in een met kaasdoek of fijne linnen theedoek beklede zeef.
Hang de zeef boven een kom, vouw de punten van het doek samen en knoop ze bijeen.
Leg er een schoteltje en iets zwaars op.
Laat 24 uur uitlekken in de koelkast.

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gare bulgur om met de sla, komkommer, munt, lente-ui, citroensap, olijfolie en wat zout en peper.
Doe de salade op een grote platte schaal.
Halveer de granaatappel en klop met een houten lepel de pitjes eruit.
Strooi de pitten over de salade.
Neem de muntlabne uit de koelkast en verbrokkel deze boven de tabouleh.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...