Op de website van Chickslovefood kun je makkelijke recepten vinden met meestal weinig ingrediënten.
Deze taart van filodeeg met aubergine is er een van. Zelfs manlief die geen liefhebber is van aubergines, vindt hem lekker.
De granaatappelpitjes geven een heerlijk fris accent.
100 ml slagroom
60 gr hummus
3 eieren
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
0,5 tl chilipoeder
5 vellen filodeeg, ongdooid
1 aubergine, in blokjes
handje munt, in reepjes gesneden
1 plak witte kaas, verbrokkeld
granaatappelpitjes
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng met een garde de slagroom met de eieren, hummus, paprika-, knoflook-, en chilipoeder.
Voeg ook nog wat peper en zout toe.
Vet een springvorm in met olie en verdeel de vellen filodeeg over de vorm, zorg dat de bodem en rand helemaal bedekt zijn.
Zet de vorm 5 minuten in de oven.
Haal de vorm uit de oven en doe de aubergineblokjes in de vorm, samen met 3/4 van de munt en de witte kaas.
Giet het ei-mengsel erover en bak de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.
Strooi voor het serveren de overgebleven munt, kaas en de granaatappelpitjes over de taart.
Reacties
Een reactie posten