Een heerlijk en vegetarisch recept uit de Boodschappen.
Ik had nog een halve spitskool over en wilde daar eens iets anders mee doen, dan stoven met een gefruit uitje en ketjap. Ook heerlijk, maar roosteren had ik nog niet eerder geprobeerd.
Voor herhaling vatbaar!
Half spitskooltje, in 2 parten
400 gram zoete aardappel, geschild en in stukjes
Rasp van een halve sinaasappel
0,5 el fijngesneden peterselie
0,5 el fijngesneden koriander
50 gr amandelen
100 gr witte kaas of feta
Marinade
Sap van halve sinaasappel
1 teentje knoflook, fijngehakt
1,5 el olijfolie
1,5 el balsamicoazijn
0,5 tl gemberpoeder
Verwarm de oven voor op 200C.
Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Leg de parten spitskool met de ronde kant naar beneden in een ovenschaal.
Wrijf de spitskool met 2/3 van de marinade in, druppel ook een beetje tussen de bladeren.
Rooster de kool in de oven in 20 - 25 minuten gaar en lichtbruin.
Kook ondertussen de zoete aardappelstukken in 10 - 15 minuten gaar in gezouten water.
Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Stamp de aardappels met de rasp, de kruiden, peper en zout en eventueel een beetje kookvocht tot een puree.
Rooster de amandelen licht en hak ze grof.
Verdeel de puree over 2 borden en leg op ieder bord een part spitskool.
Druppel er nog wat marinade over en strooi er de amandelen, verkruimelde witte kaas en eventueel nog wat peterselie en koriander over.
Reacties
Een reactie posten