Phat kaphrao, Pad Krapow of kaprao, een Thais gerecht uit een Hollandse moestuin!
Ik heb Thaise basilicum gezaaid en zocht een recept waar ik dat voor nodig had.
Thaise basilicum is heel anders dan de 'normale' basilicum. Het heeft een lichte anijssmaak en doet het prima in dit gerecht, dat ook nog eens snel klaar is.
Naast de basilicum kwam ook de paksoi en het gebakken eitje uit eigen tuin en kippenhok.
Voor de paksoi
1 flinke paksoi, in reepjes
2 teentjes knoflook, geperst
scheutje ketjap
scheutje oestersaus
Voor de Phat kaphrao
300 gr kipgehakt
100 gr rijst
2 eieren
2 handjes Thaise basilicum
2 teentje knoflook, geperst
1 rode peper, fijngesneden
1 el oestersaus
1 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 tl suiker
wokolie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheut wokolie in een koekenpan en fruit de knoflook en rode peper even aan.
Voeg het kipgehakt toe en bak het al roerende rul en lichtbruin.
Voeg de sojasauzen en de suiker toe.
Haal van het vuur en laat de basilicumblaadjes slinken.
Verhit ondertussen in een wok nog een scheut wokolie en fruit de knoflook aan.
Voeg de paksoi toe en roerbak deze beetgaar.
Breng op smaak met ketjap en oestersaus.
Verdeel de Phat kaphrao over twee borden en verhit nog een scheutje olie in de koekenpan.
Bak twee eieren.
Schep de rijst en paksoi op het bord bij de Phat kaphrao en leg er een gebakken ei bovenop.
Reacties
Een reactie posten