Elke dag krijg ik via de Whats-app community van Miljuschka een recept binnen.
De ene keer denk ik meteen ' dat ga ik maken' en een andere keer, denk ik 'laat maar zitten'. Die verwijder ik dan ook meteen uit de Whats-app, zodat ik alleen de recepten overhoud die lekker zijn bevonden.
Dit is er een van: een supersnelle, vegetarische roerbak met lekker veel groenten.
125 gr mie
200 - 300 gram broccoli in kleine roosjes
2 el ketjap manis
1 kleine el honing
0,5 tl chilivlokken
0,5 el zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 teentje knoflook in dunne plakjes
200 - 300 gr spitskool, gesneden
Handje ongezouten cashewnoten, grof gehakt
1 bosuitje in ringetjes
Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.
Fruit de ui 5 minuten op laag vuur.
Doe de knoflook erbij en bak nog een minuutje.
Voeg de spitskool toe en een scheut water.
Zet het vuur hoog en laat al roerende het vocht verdampen.
Kook ondertussen de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoliroosjes 4 minuten mee.
Voeg de ketjap, honing, chilivlokken, mie, broccoli en cashewnoten toe aan de spitskool en roerbak nog een paar minuten.
Verdeel over 2 borden en bestrooi met de bosui.
Reacties
Een reactie posten