Een paar jaar geleden heb ik ook al een stamppot met sla op dit blog gezet, maar deze vegetarische versie is net weer even anders.
De tomaatjes maken het helemaal af!
En het werd natuurlijk extra lekker omdat de sla en rucola uit eigen tuin komen. Tomaten staan ook in de kas, maar die zijn nog niet zover.
Het recept komt uit de Boodschappen van juni 2023.
750 gr aardappelen, geschild en in stukken
300 gr kerstomaatjes
3 el olijfolie
1 el mosterd
1,5 dl melk
klontje boter
1 krop kropsla, gewassen en in repen
handje rucola, grof gesneden
150 gr witte kaas of feta
Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie, peper en zout.
Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.
Giet de aardappels af.
Verwarm de melk met de boter en stamp de aardappels fijn met de mosterd. Voeg eventueel wat melk toe als de puree te droog is.
Schep de grof gesneden sla en rucola door de puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over 2 borden en de leg de geroosterde tomaatjes op de puree.
Verkruimel de witte kaas over de puree.
Reacties
Een reactie posten