In een moestuin lijkt altijd alles tegelijkertijd geoogst te moeten worden en pieker je je suf wat nu weer moet maken met die courgette en snijbiet.
Dat werd dus deze heerlijke lasagne naar een recept van 24Kitchen. Omdat ik nog wat verse kapucijners had, gingen die er ook gewoon door.
2 teentjes knoflook, geperst
450 gr snijbiet, grof gesneden
1 courgette, met mandoline in dunne plakken gesneden
Handje verse tuinbonen, kapucijners of doperwten
45 gr boter
45 gr bloem
500 ml volle melk
100 gr ricotta
1 bosje basilicumblaadjes
100 gr Parmezaanse kaas
6 verse lasagnevellen
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat de snijbiet op hoog vuur al roerend slinken.
Schep de knoflook en eventueel de bonen of erwten er door en bak even mee.
Besprenkel de plakken courgette met olijfolie en grill in een grillpan op hoog vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Smelt voor de saus de boter in een pan.
Voeg de bloem toe en laat dit al roerende in 2 minuten gaar worden.
Schenk de melk er in gedeeltes bij en roer goed tot je een mooi gebonden saus hebt.
Roer de ricotta door de saus en breng op smaak met zout en peper.
Hak de basilicumblaadjes grof en roer door de saus.
Schep kwart van de saus in een ovenschaal en bedek met 2 lasagnevellen.
Verdeel daar de helft van de snijbiet over en de helft van de courgetteplakken.
Daaroverheen weer een kwart van de saus en wat Parmezaanse kaas.
Bedek weer met 2 lasagnevellen.
Dan de andere helft van de snijbiet en courgette.
Nog een kwart van de saus en Parmezaanse kaas.
Dan de laatste 2 vellen in de schaal.
Het laatste kwart van de saus over de lasagnevellen verdelen en bestrooien met de rest van de kaas.
Bak de lasagne in 45 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Reacties
Een reactie posten