Als ze jong zijn, schijn je ze met peul en al te kunnen eten, nu is het beste om ze te doppen.
De rest laten we hangen tot ze gedroogd zijn, dan doppen en bewaren in potten voor in de winter.
500 gr verse borlottibonen
450 gr voorgekookte aardappelschijfjes
10 kerstomaatjes, gehalveerd
200 gr tomatenpassata
1 rode ui, gesnipperd
1 rode peper, in ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 laurierblaadje
1,5 tl tijm
1 groentebouillontablet
2 el paneermeel
2 el Parmezaanse kaas
Dop de bonen.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook, rode peper en de tomatenstukjes 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de passata, bonen, tijm, laurierblad toe en roer door.
Schenk er 500 ml water bij en doe de bouillontablet erbij.
Breng aan de kook en laat op zacht vuur 45 minuten stoven tot de bonen gaar zijn en het geheel een beetje ingekookt is.
Verwarm de oven op 200C.
Breng de bonenstoof op smaak met zout en peper.
Doe de bonen in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover.
Roer de paneermeel en de Parmezaanse kaas door elkaar en verdeel over de aardappelschijfjes.
Zet 15 - 20 minuten in de oven tot het geheel mooi goudbruin is.
Reacties
Een reactie posten