Voor kipsaté kun je mij altijd wakker maken. Dit is een hele snelle versie die we vorige week hebben gegeten.
Gisteren hadden we kipsaté uit de slowcooker, die was ook superlekker. Dat recept volgt later. Nu eerst de snelle met snijbonen uit de tuin. Sperzieboontjes kan natuurlijk ook!
250 gr reepjes kiphaasjes
2 tl sambal badjak
2 el sojasaus
3 el ketjap manis
2 el wokolie
6 el pindakaas
400 gr snijbonen
rijst voor 2 personen
atjar tjampoer
kroepoek
Kook de sperziebonen in een pan met ruim water in 8 - 10 minuten beetgaar.
Meng in een kom 1 tl sambal met 1 el sojasaus en 1 el ketjap.
Schep de kipfilethaasjes erdoor.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de wokolie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes gaar.
Voeg de pindakaas, 1 tl sambal, 1 el sojasaus, 1 el ketjap en 200 ml water toe aan de koekenpan en verhit al roerende de saus.
Serveer de saté met de boontjes, rijst, atjar en kroepoek.
Reacties
Een reactie posten