Een saai gerecht om te zien zo zonder kleur, maar wel heel smaakvol!
2 koolrabi's
1,5 tl oregano
1 el olijfolie
40 gr boter
1 rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
250 gr macaroni of andere pasta
chilivlokken
Parmezaanse kaas, geraspt
Snij de koolrabi's in plakken van 1 cm dik en schil ze.
Snij de plakken in blokjes.
Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een koekenpan en fruit de ui in 3 minuten glazig.
Voeg de koolrabi en de oregano toe en roerbak 3 minuten.
Roer de geperste knoflook er door, schenk er 300 ml water bij en breng op smaak met peper en zout.
Stoof de koolrabi met een deksel op de pan in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Haal de koekenpan met de koolrabi van het fornuis, doe de rest van de boter erbij en laat die smelten met een deksel op de pan. Als er nog erg veel vocht in de pan zit, dan eerst even op hoog vuur zonder deksel een beetje laten inkoken en dan pas de boter erbij.
Giet de pasta af, schep de koolrabi met de gesmolten boter door elkaar en verdeel de groente over de pasta.
Strooi er chilivlokken naar smaak overheen, net als de Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten