Terwijl ik met een buurvrouw op de racefiets zat, maakte manlief dit klaar en kon ik zo aanvallen toen ik weer thuis kwam.
Het smaakte heerlijk!
300 gr snijbonen, in stukjes gesneden
1 groentebouillontablet
1 el olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
150 gr risottorijst
75 ml droge witte wijn
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
30 gr rucola
25 gr geroosterde hazelnoten
beetje citroensap uit een flesje of vers
Kook de snijbonen in 10 minuten beetgaar in ruim water met zout.
Giet af en vang het kookwater op.
Meet het kookwater af en vul eventueel met kokend water aan tot 750 ml.
Los de groentebouillontablet op in het water en houd op laag vuur de bouillon tegen de kook.
Verhit de olie in een pan en fruit het uitje een paar minuten.
Voeg de risottorijst toe en schep goed om tot de korrels gaan glanzen.
Blus af met de witte wijn en laat het vocht bijna volledig verdampen.
Schep 2 soeplepels bouillon bij de rijst en laat deze al roerend opnemen door de rijst.
Voeg zo weer een volgende lepel toe totdat deze weer bijna is opgenomen en ga zo door.
Schep na 15 minuten de snijbonen door de risotto en ga verder tot de rijst beetgaar is. (18-20 minuten)
Draai het vuur uit.
Schep de Parmezaanse kaas, rucola en beetje citroensap door de rijst.
Laat 5 minuten staan met een deksel op de pan.
Verdeel de risotto over 2 borden en strooi de hazelnoten erover en eventueel nog wat Parmezaanse kaas.
Reacties
Een reactie posten