Met lasagne kun je je net zo uitsloven als dat jezelf wilt. Je kunt voor heel makkelijk gaan met een kant-en-klaarpakket; je kunt alles zelf maken zoals de lasagnebladen, de tomatensaus en de bechamelsaus; of je kunt voor een tussenweg kiezen zoals deze lasagne: de bladen en de bechamelsaus uit de supermarkt, maar de tomatensaus zelf maken. Bechamelsaus is niet moeilijk om te maken, maar die van Grand'Italia vind ik zo ontzettend lekker dus daar ga ik zelf niet aan sleutelen.
ongeveer 10 lasagnevellen
5 dl bechamelsaus
1 bol mozzarella
50 gr geraspte parmezaanse kaas
30 gr boter
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
75 gr pancetta of bakbacon, fijngesneden
300 gr gehakt
2 dl droge witte wijn
4 dl gezeefde tomaten
2 teentje knoflook, fijngesneden
peper en zout
Verhit de boter met de olijfolie en fruit daarin op laag vuur 5 minuten de ui, wortel en bleekselderij.
Voeg de pancetta en het gehakt toe en bak dit 5 minuten tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat zachtjes koken tot alle wijn verdampt is.
Voeg zout, peper, gezeefde tomaten en de knoflook toe en laat de saus zachtjes 45 tot 60 minuten koken.
Als de saus te droog wordt, voeg dan een beetje water of bouillon toe.
Verwarm de oven voor op 200C.
Schep de helft van de bechamelsaus in een rechthoekige ovenschaal.
Leg daarop en laagje lasagnevellen.
Schep hierop wat gehaktsaus en enkele plakken mozzarella.
Leg weer een laagje lasagnevellen in de schaal met daarop gehaktsaus en mozzarella.
Ga zo door tot de ingredienten op zijn. (ik maak meestal 3 lagen)
Eindig met lasagnevellen en schenk daar de andere helft van de bechamelsaus over.
Strooi de parmezaanse kaas erover.
Bak de lasagne 20-30 minuten in het midden van de oven gaar.
Reacties
Een reactie posten