Er staat al een lasagne op dit blog, maar dit is een heel ander recept. Het huisje waar we zitten heet Low Todrigg en daarom heb ik deze lasagne daar maar naar vernoemd. De lasagne is aan te bevelen, maar het huisje zeer zeker ook. Als je van rust en wandelen houdt, dan zit je hier prima!
9 lasagnevellen, voorgekookt
250 gr bakbacon in stukjes
1 ui, fijngesneden
2 teentje knoflook, geperst
400 gr spinazie
200 gr ricotta
600 gr tomaten, gehalveerd
600 ml melk
25 gr boter
2 flinke el bloem
75 gr geraspte kaas
1 bolletje mozzarella in plakken
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de tomaten met de snijkant naar boven, besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Bak ze ongeveer een uur in de oven.
Bak de baconreepjes uit in een beetje olijfolie.
Voeg tegen het eind de ui en knoflook toe en bak nog even goed door.
Doe het geheel op een bord.
Roerbak de spinazie in dezelfde pan tot de blaadjes zijn geslonken.
Laat goed uitlekken.
Breng de melk tegen de kook aan.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe en bak die 1 -2 minuten mee.
Neem de pan van het vuur en klop de melk geleidelijk erdoor tot je een gladde saus hebt.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe.
Schep een beetje saus in een rechthoekige ovenschaal.
Leg er een laag lasagnevellen op.
Leg de helft van de tomaatjes, de spinazie en het spek-uimengsel erop.
Verdeel de helft van de ricotta erover.
Maak zo nog een laag en eindig met een laag lasagnevellen.
Schenk de rest van de saus erover en leg de plakken mozzarella en de rest van de kaas erover.
Bak een half uur in de oven.
Laat de lasagne 10 minuten staan voordat je hem opdient.
Reacties
Een reactie posten