Mijn eigen Masterchef had deze heerlijke risotto klaar staan toen ik op de fiets uit mijn werk kwam. Het recept komt uit het kookboek Rijst & Risotto.
ongeveer 750 ml groentebouillon van een blokje
2 lente-uitjes, in ringetjes
125 gr spekreepjes
150 gr risottorijst
150 gr doperwten (uit de diepvries)
100 gr tuinbonen (ook uit de diepvries)
75 ml droge witte wijn
2 el mascarpone
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
bosje bieslook, gesnipperd
2 takjes peterselie, fijngehakt
Bak de spekjes uit in een beetje olie en schep ze uit de pan.
Fruit de uiringetjes 3 minuten in een scheutje olijfolie.
Doe de rijst, doperwten en tuinbonen erbij en bak 3 minuten op laag vuur.
Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe. Doe pas de volgende schep erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Voeg de mascarpone, geraspte kaas, uitgebakken spekjes en de bieslook toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de risotto 2 minuten staan.
Strooi voor serveren de peterselie over de risotto.
Reacties
Een reactie posten