Na een meegedaan te hebben aan de Classico Boretti, een wielertoertocht van 110 km, schatte ik in dat ik niet zo'n zin zou hebben om nog heel lang in de keuken te staan. Op internet kwam ik dit recept van Bill Granger tegen. Makkelijker kan bijna niet: alles in een ovenschaal, 40 minuten in de oven en klaar!
Het originele recept gaat uit van Italiaanse worstjes, maar die kon ik niet vinden. Daarom varkenschipolata-worstjes genomen en dat was ook heerlijk. Verder zat de saus er oorspronkelijk ook niet bij, maar dat leek mij een lekkere, frisse toevoeging.
5 varkenschipolata, in stukken gesneden
400 gr aardappelen, schoongeboend, in stukken gesneden
1 tl paprikapoeder
1/4 ciabattabrood in stukken gescheurd
olijfolie
1 takje rozemarijn
verse basilicumblaadjes
bekertje crème fraîche
2 tl mosterd
fijngesneden kruiden: bijvoorbeeld bieslook, basilicum, oregano en peterselie
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de stukjes worst met de aardappelen,het brood, de rozemarijn en het paprikapoeder in een ruime ovenschaal.
Sprenkel er olijfolie over en vermeng goed.
Zet de schaal 40 - 50 minuten in de oven tot de aardappelen en worstjes gaar zijn.
Schep tijdens het bakken alles een paar keer om.
Maak de saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden en de mosterd.
Bestrooi met basilicum en serveer met de saus en een salade.
Het originele recept gaat uit van Italiaanse worstjes, maar die kon ik niet vinden. Daarom varkenschipolata-worstjes genomen en dat was ook heerlijk. Verder zat de saus er oorspronkelijk ook niet bij, maar dat leek mij een lekkere, frisse toevoeging.
5 varkenschipolata, in stukken gesneden
400 gr aardappelen, schoongeboend, in stukken gesneden
1 tl paprikapoeder
1/4 ciabattabrood in stukken gescheurd
olijfolie
1 takje rozemarijn
verse basilicumblaadjes
bekertje crème fraîche
2 tl mosterd
fijngesneden kruiden: bijvoorbeeld bieslook, basilicum, oregano en peterselie
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de stukjes worst met de aardappelen,het brood, de rozemarijn en het paprikapoeder in een ruime ovenschaal.
Sprenkel er olijfolie over en vermeng goed.
Zet de schaal 40 - 50 minuten in de oven tot de aardappelen en worstjes gaar zijn.
Schep tijdens het bakken alles een paar keer om.
Maak de saus door de crème fraîche te mengen met de kruiden en de mosterd.
Bestrooi met basilicum en serveer met de saus en een salade.
Reacties
Een reactie posten