Het schijnt steeds vaker op de kaart van hippe restaurants te staan: varkenswangen. In de nieuwste Delicious staat dit recept en met de Lindenhoff om de hoek, waar Baambrugs big wordt verkocht, moest ik het wel proberen. Wat een superzacht vlees!
500 gr varkenswangetjes
1 el stroop
1 tl mosterd
2 tl azijn
1 flesje donker bier, bijvoorbeeld Trappist
1 el boter
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 grote ui, fijngesneden
3 tomaten, fijngesneden
3 takjes tijm
1 laurierblaadje
Roer de stroop, mosterd, azijn en 2 el bier tot een marinade.
Bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout en leg het vlees in de marinade.
Zet afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.
Haal het vlees 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150C.
Verhit de boter en olie in een ovenvaste pan en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten goudbruin.
Voeg knoflook, uien en tomaten toe en bak dit 3 - 4 minuten mee.
Voeg de rest van het bier toe.
Zet het vuur laag tot het vlees suddert in het vocht.
Voeg de tijm en laurier toe.
Zet de pan zonder deksel 1 uur in de oven.
Verlaag dan de oventemperatuur tot 100C en laat nog een uur staan tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt.
Voeg eventueel wat kokend water toe als het geheel te droog wordt.
Neem het vlees uit de pan en roer eventueel wat bloem of maizena toe om de saus een beetje te binden.
Serveer met grote frieten en in de oven geroosterde wortels en bietjes.
Snij daarvoor de groenten in gelijke delen en sprenkel er olijfolie en grof zeezout over.
Rooster de groenten in 30 - 45 gaar in een oven van 200C.
500 gr varkenswangetjes
1 el stroop
1 tl mosterd
2 tl azijn
1 flesje donker bier, bijvoorbeeld Trappist
1 el boter
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 grote ui, fijngesneden
3 tomaten, fijngesneden
3 takjes tijm
1 laurierblaadje
Roer de stroop, mosterd, azijn en 2 el bier tot een marinade.
Bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout en leg het vlees in de marinade.
Zet afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.
Haal het vlees 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150C.
Verhit de boter en olie in een ovenvaste pan en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten goudbruin.
Voeg knoflook, uien en tomaten toe en bak dit 3 - 4 minuten mee.
Voeg de rest van het bier toe.
Zet het vuur laag tot het vlees suddert in het vocht.
Voeg de tijm en laurier toe.
Zet de pan zonder deksel 1 uur in de oven.
Verlaag dan de oventemperatuur tot 100C en laat nog een uur staan tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt.
Voeg eventueel wat kokend water toe als het geheel te droog wordt.
Neem het vlees uit de pan en roer eventueel wat bloem of maizena toe om de saus een beetje te binden.
Serveer met grote frieten en in de oven geroosterde wortels en bietjes.
Snij daarvoor de groenten in gelijke delen en sprenkel er olijfolie en grof zeezout over.
Rooster de groenten in 30 - 45 gaar in een oven van 200C.
Reacties
Een reactie posten