Zo, weer terug van een heerlijke vakantie in Engeland. Vlak voordat we gingen, heb ik nog een paar keer een pruimencake gemaakt met de pruimen uit de voortuin. De vorm op deze foto was eigenlijk iets te groot, dus de keer daarna de cake gemaakt in een springvorm van 22 cm en dat was perfect.
150 gr suiker
115 gr boter, op kamertemperatuur
140 gr bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder
2 eieren
snufje zout
8 - 10 pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
1 tl kaneel
1 el witte basterdsuiker
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de suiker en de boter luchtig met een mixer.
Roer de bloem en bakpoeder erdoor.
Voeg de eieren en het zout toe en klop nog even goed door.
Strijk het beslag uit in een ingevette springvorm van 22 cm.
Verdeel de gehalveerde pruimen met de snijkant naar boven over het beslag.
Bestrooi met kaneel en basterdsuiker.
Bak de cake in 40 - 50 minuten gaar en goudbruin.
150 gr suiker
115 gr boter, op kamertemperatuur
140 gr bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder
2 eieren
snufje zout
8 - 10 pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
1 tl kaneel
1 el witte basterdsuiker
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de suiker en de boter luchtig met een mixer.
Roer de bloem en bakpoeder erdoor.
Voeg de eieren en het zout toe en klop nog even goed door.
Strijk het beslag uit in een ingevette springvorm van 22 cm.
Verdeel de gehalveerde pruimen met de snijkant naar boven over het beslag.
Bestrooi met kaneel en basterdsuiker.
Bak de cake in 40 - 50 minuten gaar en goudbruin.
Reacties
Een reactie posten