Ik ben weer voor de bijl gegaan en heb een nieuw kookboek gekocht: Simple Pleasures van Annabel Langbein. Behalve dat er erg lekkere gerechten in staan met ingrediënten die over het algemeen goed verkrijgbaar zijn, staan er ook prachtige foto's van Nieuw-Zeeland in. En daar gaat mijn hart altijd sneller van kloppen.....
Om te beginnen deze kip-preischotel die je een paar uur van te voren kunt klaarmaken en daarna alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
Gratin
2 el boter
2 preien, in ringen gesneden
4 filets van kippendijen
1 tl dijonmosterd
1 el worcestersaus
halve tl cayennepeper
halve tl tijm
snuf zout
60 ml kookroom
Provençaalse korst
60 gr oud wit brood
2 tenen knoflook
1 handje peterselieblaadjes
halve tl grof gehakte rozemarijn
2 ansjovisfilets
30 gr zachte boter
geraspte schil van een halve citroen
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
Meng de mosterd met de worcestersaus, cayennepeper, tijm en zout en leg de kip in deze marinade.
Verhit de boter in een pan, doe de prei erbij en breng op smaak met zout en peper.
Laat de prei op laag vuur in 15 minuten zacht worden.
Haal de pan van het vuur en roer de kookroom erdoor.
Doe de prei in een ovenschaal en leg de gemarineerde kippendijen op de groente.
Breek het brood in grove stukken en hak dit in de keukenmachine tot grove kruimels.
Hak de knoflook, peterselie, rozemarijn, ansjovis, boter en citroenschil fijn in een keukenmachine.
Doe er het broodkruim en Parmezaanse kaas bij en maal dit er nog een keer doorheen.
Dek de kip af met deze Provençaalse korst.
Tot dit punt kun je gratin maken en een paar uur in de koelkast bewaren.
Verhit de oven voor op 180C.
Bak de gratin in een uur goudbruin en tot de kip helemaal gaar is.
Als de korst te bruin wordt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.
Om te beginnen deze kip-preischotel die je een paar uur van te voren kunt klaarmaken en daarna alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
Gratin
2 el boter
2 preien, in ringen gesneden
4 filets van kippendijen
1 tl dijonmosterd
1 el worcestersaus
halve tl cayennepeper
halve tl tijm
snuf zout
60 ml kookroom
Provençaalse korst
60 gr oud wit brood
2 tenen knoflook
1 handje peterselieblaadjes
halve tl grof gehakte rozemarijn
2 ansjovisfilets
30 gr zachte boter
geraspte schil van een halve citroen
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
Meng de mosterd met de worcestersaus, cayennepeper, tijm en zout en leg de kip in deze marinade.
Verhit de boter in een pan, doe de prei erbij en breng op smaak met zout en peper.
Laat de prei op laag vuur in 15 minuten zacht worden.
Haal de pan van het vuur en roer de kookroom erdoor.
Doe de prei in een ovenschaal en leg de gemarineerde kippendijen op de groente.
Breek het brood in grove stukken en hak dit in de keukenmachine tot grove kruimels.
Hak de knoflook, peterselie, rozemarijn, ansjovis, boter en citroenschil fijn in een keukenmachine.
Doe er het broodkruim en Parmezaanse kaas bij en maal dit er nog een keer doorheen.
Dek de kip af met deze Provençaalse korst.
Tot dit punt kun je gratin maken en een paar uur in de koelkast bewaren.
Verhit de oven voor op 180C.
Bak de gratin in een uur goudbruin en tot de kip helemaal gaar is.
Als de korst te bruin wordt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.
Reacties
Een reactie posten