Het is al weer twee weken geleden dat we terugkwamen uit Engeland, maar ik heb nog steeds niet alles uit de Foodies gekookt die als thema heeft "Britain's finest food!" Wat er Brits aan dit gerecht is weet ik eerlijk gezegd niet, maar ik weet wel dat het erg lekker was!
600 gr aardappels
3 el olijfolie
2 kipfilets
3 lente-uitjes
2 appels bv. Elstar
4 el balsamicoazijn
suiker
Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken.
Meng de plakken met de olijfolie, peper en zout.
Verdeel over een bakplaat en bak de plakken in 40 minuten in de oven krokant.
Keer de aardappelplakken regelmatig.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilet in 8 - 10 minuten goudbruin en gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.
Was de appels en snijd de appels in parten en verwijder het klokhuis.
Neem de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven bakvet de appelpartjes 5 minuten.
Voeg na 3 minuten de lente-ui toe.
Blus het mengsel af met de balsamicoazijn en 50 ml water.
Breng aan de kook en laat kort koken op laag vuur.
Meng op smaak met peper, zout en suiker.
Serveer de kipfilet met de appel-balsamicosaus en de aardappels.
600 gr aardappels
3 el olijfolie
2 kipfilets
3 lente-uitjes
2 appels bv. Elstar
4 el balsamicoazijn
suiker
Verwarm de oven voor op 200C.
Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken.
Meng de plakken met de olijfolie, peper en zout.
Verdeel over een bakplaat en bak de plakken in 40 minuten in de oven krokant.
Keer de aardappelplakken regelmatig.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilet in 8 - 10 minuten goudbruin en gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.
Was de appels en snijd de appels in parten en verwijder het klokhuis.
Neem de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven bakvet de appelpartjes 5 minuten.
Voeg na 3 minuten de lente-ui toe.
Blus het mengsel af met de balsamicoazijn en 50 ml water.
Breng aan de kook en laat kort koken op laag vuur.
Meng op smaak met peper, zout en suiker.
Serveer de kipfilet met de appel-balsamicosaus en de aardappels.
Reacties
Een reactie posten