De herfst komt steeds dichterbij, dus daarmee ook allerlei soorten paddenstoelen. In de Boodschappen van deze maand ruim aandacht hiervoor, waaronder deze heerlijke, vegetarische taart. (met weinig afwas!)
half pak mix voor witbrood
2 el boter
3 el rozemarijn
2 uien, in ringen
1 el suiker
300 gr gemengde paddenstoelen
1 el olie
75 gr geraspte cheddar
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met halve el boter en voeg er 2 el rozemarijn aan toe.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verhit de rest van de boter en bak hierin de uienringen met de suiker op een laag vuur in 15 minuten zacht en kleverig.
Verwarm de oven voor op 200C.
Kneed het deeg nog een keer goed door en rol uit ter grootte van een bakplaat.
Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover.
Snijd de grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel.
Schud de paddenstoelen om met de olie, peper, zout en nog wat rozemarijn.
Verdeel dit over de uien.
Bestrooi met de cheddarkaas en bak de taart in 25 minuten gaar in de oven.
half pak mix voor witbrood
2 el boter
3 el rozemarijn
2 uien, in ringen
1 el suiker
300 gr gemengde paddenstoelen
1 el olie
75 gr geraspte cheddar
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met halve el boter en voeg er 2 el rozemarijn aan toe.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verhit de rest van de boter en bak hierin de uienringen met de suiker op een laag vuur in 15 minuten zacht en kleverig.
Verwarm de oven voor op 200C.
Kneed het deeg nog een keer goed door en rol uit ter grootte van een bakplaat.
Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover.
Snijd de grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel.
Schud de paddenstoelen om met de olie, peper, zout en nog wat rozemarijn.
Verdeel dit over de uien.
Bestrooi met de cheddarkaas en bak de taart in 25 minuten gaar in de oven.
Reacties
Een reactie posten