Dit gerecht van gehaktsaus uit New York hoor je te eten met een hamburgerbroodje of een broodje voor hotdogs. Maar toen ik thuiskwam van het boodschappen doen, merkte ik dat ik in de gauwigheid kant-en-klare worstenbroodjes had gekocht... Ja dan blijft er weinig te vullen over! Die bewaren we wel voor een andere keer en daarom bruine boterhammen geroosterd en dat smaakte er ook zeer goed bij.
Sloppy Joe
250 gr rundergehakt
halve ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 groene paprika, in kleine blokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
ongeveer 150 ml ketchup
1 tl worcestersaus
halve el bruine basterdsuiker
halve tl mosterd
2 druppels tabasco
4 bruine boterhammen
Gefrituurde uienringen
frituurolie
1 à 2 grote uien
125 ml melk
1 ei
75 gr bloem, gezeefd
2 el maizena, gezeefd
1 tl bakpoeder
1 tl suiker
snufje paprikapoeder
Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt en de fijngesneden ui bruin in 10 minuten.
Voeg de knoflook en paprika toe en bak 3 minuten.
Doe de tomatenpuree in een maatbeker en doe er zoveel tomatenketchup bij dat je 2 dl hebt.
Doe dit bij het gehakt met de worcestersaus, suiker en mosterd.
Voeg 60 ml warm water, zout, peper en tabasco toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zacht pruttelen.
Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
Zet een frituurpan aan of verhit de frituurolie in een grote pan met gietijzeren bodem tot 175C.
Meng voor het beslag de melk met het ei in een kom.
Meng in een andere kom de overige ingrediënten, behalve de ui.
Voeg de twee mengsels samen en roer goed door.
Pel de ui en snijd ze in dikke ringen van 1 à 2 cm. en haal ze los.
Doop de ringen in het beslag en frituur ze 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Draai ze halverwege een keertje om.
(Bak eventueel eerst 1 kleine ring om te kijken of de olie heet genoeg is.)
Laat de uienringen uitlekken op keukenpapier en zet ze in een oven van 100C. om ze warm te houden tot serveren.
Bestrooi met een beetje zout.
Rooster de boterhammen en serveer met de gehaktsaus en de onion rings.
Sloppy Joe
250 gr rundergehakt
halve ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 groene paprika, in kleine blokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
ongeveer 150 ml ketchup
1 tl worcestersaus
halve el bruine basterdsuiker
halve tl mosterd
2 druppels tabasco
4 bruine boterhammen
Gefrituurde uienringen
frituurolie
1 à 2 grote uien
125 ml melk
1 ei
75 gr bloem, gezeefd
2 el maizena, gezeefd
1 tl bakpoeder
1 tl suiker
snufje paprikapoeder
Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt en de fijngesneden ui bruin in 10 minuten.
Voeg de knoflook en paprika toe en bak 3 minuten.
Doe de tomatenpuree in een maatbeker en doe er zoveel tomatenketchup bij dat je 2 dl hebt.
Doe dit bij het gehakt met de worcestersaus, suiker en mosterd.
Voeg 60 ml warm water, zout, peper en tabasco toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zacht pruttelen.
Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
Zet een frituurpan aan of verhit de frituurolie in een grote pan met gietijzeren bodem tot 175C.
Meng voor het beslag de melk met het ei in een kom.
Meng in een andere kom de overige ingrediënten, behalve de ui.
Voeg de twee mengsels samen en roer goed door.
Pel de ui en snijd ze in dikke ringen van 1 à 2 cm. en haal ze los.
Doop de ringen in het beslag en frituur ze 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Draai ze halverwege een keertje om.
(Bak eventueel eerst 1 kleine ring om te kijken of de olie heet genoeg is.)
Laat de uienringen uitlekken op keukenpapier en zet ze in een oven van 100C. om ze warm te houden tot serveren.
Bestrooi met een beetje zout.
Rooster de boterhammen en serveer met de gehaktsaus en de onion rings.
Reacties
Een reactie posten