Doorgaan naar hoofdcontent

Sloppy Joe

Dit gerecht van gehaktsaus uit New York hoor je te eten met een hamburgerbroodje of een broodje voor hotdogs. Maar toen ik thuiskwam van het boodschappen doen, merkte ik dat ik in de gauwigheid kant-en-klare worstenbroodjes had gekocht... Ja dan blijft er weinig te vullen over! Die bewaren we wel voor een andere keer en daarom bruine boterhammen geroosterd en dat smaakte er ook zeer goed bij.

Sloppy Joe
250 gr rundergehakt
halve ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 groene paprika, in kleine blokjes
2 kleine blikjes tomatenpuree
ongeveer 150 ml ketchup
1 tl worcestersaus
halve el bruine basterdsuiker
halve tl mosterd
2 druppels tabasco
4 bruine boterhammen

Gefrituurde uienringen
frituurolie
1 à 2 grote uien
125 ml melk
1 ei
75 gr bloem, gezeefd
2 el maizena, gezeefd
1 tl bakpoeder
1 tl suiker
snufje paprikapoeder

Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt en de fijngesneden ui bruin in 10 minuten.
Voeg de knoflook en paprika toe en bak 3 minuten.
Doe de tomatenpuree in een maatbeker en doe er zoveel tomatenketchup bij dat je 2 dl hebt.
Doe dit bij het gehakt met de worcestersaus, suiker en mosterd.
Voeg 60 ml warm water, zout, peper en tabasco toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zacht pruttelen.
Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Zet een frituurpan aan of verhit de frituurolie in een grote pan met gietijzeren bodem tot 175C.
Meng voor het beslag de melk met het ei in een kom.
Meng in een andere kom de overige ingrediënten, behalve de ui.
Voeg de twee mengsels samen en roer goed door.
Pel de ui en snijd ze in dikke ringen van 1 à 2 cm. en haal ze los.
Doop de ringen in het beslag en frituur ze 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Draai ze halverwege een keertje om.
(Bak eventueel eerst 1 kleine ring om te kijken of de olie heet genoeg is.)
Laat de uienringen uitlekken op keukenpapier en zet ze in een oven van 100C. om ze warm te houden tot serveren.
Bestrooi met een beetje zout.

Rooster de boterhammen en serveer met de gehaktsaus en de onion rings.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...