In het recept in de Delicious stond heel duidelijk 'ongezouten roomboter'. Maar ik had niet goed opgelet en er gezouten boter in gedaan. Dat kun je dus maar beter niet doen.... Afgelopen week een nieuwe poging gedaan met de goede boter en in een andere vorm en er ontstond een heerlijk taartje! De vorm doet natuurlijk niets met de smaak, maar ik wilde 1 taart i.p.v. 4 of 5 kleine gebakjes.
4 eieren, 10 minuten in heet water laten liggen
100 gr suiker
100 gr bloem
2 el oploskoffie
250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
1 eierdooier
250 gr poedersuiker
100 gr blanke hazelnoten
bakplaat van ongeveer 20 x 33 cm
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop met een mixer de warme eieren met de suiker in 10 minuten tot een dik en romige mengsel.
Zeef de bloem erboven en spatel deze er luchtig door.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot een laag van ongeveer 1,5 cm dik.
Bak de biscuitbodem in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Los het koffiepoeder op in 1 eetlepel heet water.
Klop met de mixer of keukenmachine de boter met de eierdooier en poedersuiker dik, romig en luchtig.
Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Schud ze op een plank en hak de noten fijn.
Steek uit de biscuitlaag 8 of 10 rondjes.
Schep op de helft van de rondjes driekwart van de botercrème.
Dek af met de andere rondjes en druk een beetje aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben.
Strijd de overtollige crème weg.
Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème en rol de gebakjes door de hazelnoten.
Bestrijk ook de bovenkant met de crème en strooi er de rest van de hazelnoten over.
4 eieren, 10 minuten in heet water laten liggen
100 gr suiker
100 gr bloem
2 el oploskoffie
250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
1 eierdooier
250 gr poedersuiker
100 gr blanke hazelnoten
bakplaat van ongeveer 20 x 33 cm
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop met een mixer de warme eieren met de suiker in 10 minuten tot een dik en romige mengsel.
Zeef de bloem erboven en spatel deze er luchtig door.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot een laag van ongeveer 1,5 cm dik.
Bak de biscuitbodem in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Los het koffiepoeder op in 1 eetlepel heet water.
Klop met de mixer of keukenmachine de boter met de eierdooier en poedersuiker dik, romig en luchtig.
Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Schud ze op een plank en hak de noten fijn.
Steek uit de biscuitlaag 8 of 10 rondjes.
Schep op de helft van de rondjes driekwart van de botercrème.
Dek af met de andere rondjes en druk een beetje aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben.
Strijd de overtollige crème weg.
Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème en rol de gebakjes door de hazelnoten.
Bestrijk ook de bovenkant met de crème en strooi er de rest van de hazelnoten over.
Reacties
Een reactie posten