Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C.
Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar.
1 pak witbroodmix
125 ml crème fraîche
200 gr volle Franse kwark
1 mespunt nootmuskaat
3 rode uien, in dunne ringen
150 gr gerookt spek (stukje)
Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat.
Kneed een soepel deeg.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 250C.
Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm.
Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel dit over het deeg en bedek gelijkmatig met de spek en uien.
Bak de flammkuchen 15 minuten in het midden van de oven.
Reacties
Een reactie posten