Een lekker kippetje uit Delicious nummer 2 van dit jaar. Suggestie in het recept was om aardappelen mee te koken in de stoofpot, maar het duurde erg lang voordat de aardappelen gaar waren. Ik ga het zeker nog een keer maken, maar dan worden de aardappelen apart gekookt!
2 kippenbouten
1 grote ui in ringen
1 teen knoflook, fijngesneden
2 el pijnboompitten
100 gr gedroogde pruimen, zonder pit en gehalveerd
2 el bloem
50 ml balsamico-azijn
100 ml sherry
125 ml gevogeltefond of kippenbouillon
1 kaneelstokje
Snij de kippenbouten op het gewricht door, zodat je drumsticks en dijen hebt.
Bestrooi met peper en zout en bak ze in olie en een klontje boter aan alle kanten bruin.
Haal de kip uit de pan.
Bak de uiringen en de knoflook in 5 minuten op matig vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de pruimen en de pijnboompitten toe en bak een minuutje mee.
Roer de bloem erdoor heen en bak ook een minuut mee.
Blus af met de azijn, sherry en de fond.
Roer goed door zodat er een licht gebonden saus ontstaat.
Leg de kip en het kaneelstokje terug in de pan en breng tegen de kook aan.
Laat het stoofpotje met een deksel op de pan ongeveer 1 uur op zacht vuur gaarstoven.
Een fantastisch recept!!!!! Heel veel sukses mee altijd.y
BeantwoordenVerwijderen