Het is even rustig op het blog. Behalve koken hou ik namelijk ook erg van schaatsen, dus is het een beetje heen en weer racen tussen werk en (natuur)ijs(baan). Eten gaat snel ergens tussendoor. Gisterenmiddag was manlief vrij en had de tijd om deze kip te maken.
2 kippenbouten
4 rode uien in partjes
10 kersentomaatjes
4 kruimige aardappelen
1 bekertje crème fraîche
fijngehakte bieslook
marinade
1 tl gedroogde tijm
2 el donkere basterdsuiker
60 ml worchestershiresaus
1/5 tl chilivlokken
2 el balsamicoazijn
2 el donkere sojasaus
2 el tomatenketchup
60 ml olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe alle ingredienten voor de marinade in een plastic zak en doe de kip en de uienpartjes erbij.
Sluit de zak af en schud tot de kip bedekt is met de marinade.
Laat 15 minuten marineren.
Schep de inhoud van de zak in een braadslee of ovenschaal en braad 35 minuten in de oven.
Voeg de tomaten toe en laat nog 10 minuten braden.
Prik ondertussen de aardappelen in met een vork en pof ze 8 minuten in de magnetron.
Leg ze nog 5 minuten in de oven bij de kip om de schil wat knapperig te laten worden.
Meng de crème fraîche met de bieslook en schep over de opengesneden aardappelen.
Serveer de kip met de geroosterde groenten en de aardappels.
Wat een leuk blof is dit! En wat een heerlijke recepten staan er in. Deze wil ik volgen!
BeantwoordenVerwijderenVan harte welkom!
BeantwoordenVerwijderen