Het vullen van de kiprolletjes is misschien een beetje gedoe, maar de inspanning wordt beloond. Het ziet er mooi uit en het is erg lekker. Samen met beetgaar gekookte boontjes en een gepofte aardappel vormt het een feestelijke maaltijd.
25 gr gedroogde abrikozen
1 kopje sterke rooibosthee
2 halve kipfilets
1 klein sjalotje, fijn gesnipperd
1 tl tijm
snufje kaneel
halve el abrikozen-, sinaasappel-, of kweeperenjam
peper en zout
Voor de saus:
200 ml kippenbouillon van een tablet
100 ml kookroom
2 el abrikozen-, sinaasappel-, of kweeperenjam
peper
Week de abrikozen in de warme thee.
Snij de haasjes van kipfilet en hak of maal die zo fijn mogelijk.
Fruit de sjalot, tijm en kaneel in een beetje olie 5 minuten.
Snij de abrikozen fijn en meng met de gebakken sjalot en fijngehakte kippenhaasjes en de jam.
Breng op smaak met zout en peper.
Snij de kipfilets in zodat er een holte ontstaat en vul deze met de abrikozenvulling.
Rol de filets strak op in plasticfolie.
Leg de pakketjes in een stoompan en stoom ze in 20 minuten gaar.
Kook ondertussen de bouillon en room op middelhoog vuur tot de helft over is.
Roer de jam erdoor en breng op smaak met peper.
Neem de filets uit de folie en snij ze in plakken.
Serveer met de roomsaus.
Reacties
Een reactie posten