Een eenvoudig gerecht, maar met pure smaken.En nee, het vinkje rechtsonder is niet zwart, beetje donker maar vooral schaduw...
2 kleine pastinaken
1 grote winterwortel
halve koolraap
olijfolie
1 tl oregano
grof zeezout
8 kant-en-klare rundergehaktballetjes of 250 gr rundergehakt
8 plakjes Ardennerham
200 gr kwark
2 teentje knoflook
2 el fijngehakte peterselie
Verwarm de oven voor op 225C.
Snij de schoongemaakte groenten in stukken of repen van gelijke grootte. (ongeveer 2 cm dik)
Schep de groenten om met 2 el olijfolie en oregano.
Verdeel de groenten in één laag over een met bakpapier bekleed bakblik en bestrooi met grof zeezout.
Rooster de groenten in 25 tot 35 minuten bruin en gaar.
Druk de gehaktballetjes een beetje plat en omwikkel ze met de ham.
Bak de vinkjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.
Meng de kwark met de knoflook, peterselie en peper.
Schep de groenten in een schaal en leg de Ardenner vinkjes erbij.
Serveer met de kwark.
Reacties
Een reactie posten