Ik had gisteren geen tijd meer om dit nagerecht nog op het blog te zetten, dus daarom een dagje later. Het komt uit Easy British Cooking, een kookboekje dat ik een keer uit Engeland heb meegenomen. Onderstaand recept is voor 6 personen.
Chocoladevulling
75 gr pure chocolade
80 ml crème fraîche
Witte chocoladecake
100 gr witte chocolade, in stukjes
175 gr boter op kamertemperatuur
150 gr lichtbruine basterdsuiker
3 grote eieren, losgeklopt
250 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1/2 tl vanille-aroma
ongeveer 4 el melk
ijsblokjesvorm, ingevet
6 vormpjes, 7,5 cm doorsnede, goed ingevet
Maak eerst de donkere chocoladevulling:
Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
Roer de crème fraîche erdoor.
Giet in de ijsblokjesvorm en zet minstens een uur in de vriezer.
Verhit de oven voor op 180C.
Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
Mix de boter zacht en voeg de suiker toe.
Mix alles tot een luchtig geheel.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, gesmolten chocolade en het vanille-aroma erdoor.
Voeg zoveel melk toe tot je een stevig cakebeslag hebt.
Schep de vormpjes halfvol met het beslag.
Haal de bevroren chocolade vierkantjes uit de vorm en leg in iedere vormpje een blokje.
Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes.
Dek losje af met ingevet aluminiumfolie en zet ze in de oven.
Bak ongeveer 25 minuten of totdat het stevig aanvoelt.
Stort de cakejes op een bord en serveer met slagroom, ijs of crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten