Een laatste poging om iets met couscous te maken. Ik ben er niet zo'n fan van, maar kwam een recept tegen dat er toch wel erg lekker uitzag. Van afgelopen zondag waren er nog een paar pastinaken over, dus daar wilde ik iets mee maken om mee te nemen naar mijn werk voor vanavond.
Update: Net de salade op en het gaat goed komen tussen mij en de couscous. Het was zeer smaakvol en door de grof gesneden groenten had je iets om op te kauwen!
1 winterwortel
1 à 2 pastinaken
2 rode uien, in vieren
2,5 el olijfolie
2,5 el balsamicoazijn
couscous
130 gr couscous
0,5 tl komijnpoeder
0,5 tl komijnzaad
0,5 tl korianderpoeder
20 gr rozijnen
1 el olijfolie
0,5 el citroensap
peterselie
koriander
Verwarm de oven voor op 200C.
Snij de wortel en pastinaak in stukken van ongeveer 2 cm dik.
Meng met de ui, olie, azijn, peper en grof zeezout.
Verdeel over een bakplaat en rooster de groenten 30 minuten in de oven.
Doe de couscous met de specerijen en rozijnen in een hittebestendige kom.
Roer er 250 ml kokend water door en laat afgedekt 5 minuten staan.
Roer de couscous los met een vork en meng er de olijfolie, citroensap en koriander en peterselie naar smaak door.
Schep de couscous op een bord en verdeel de geroosterde groenten erover.
Tip om de korrels van je couscous mooi los te krijgen: roer er voordat je het water erop giet al wat olijfolie door (theelepel is genoeg). Zorg dat elk korreltje bedekt is met de olie. Op die manier gaat het niet aan elkaar plakken.
BeantwoordenVerwijderen