Als we risotto eten, maak ik eigenlijk altijd deze omdat die gewoon ontzettend lekker is. In de Allerhande van februari staat een risottorecept dat er erg op lijkt. Op het eerste oog lijkt het wat flauwer en als ik eerlijk ben wilde ik het maken om te bevestigen dat het eerste recept gewoon het lekkerst is. Maar wat een verrassing, het smaakte toch echt anders en heel erg lekker!
1 courgette, in de lengte in vieren gesneden, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
50 gr boter
1 teen knoflook, fijngesneden
250 gr risottorijst
ongeveer 800 ml bospaddenstoelenbouillon van 2 tabletten, heet
1 bakje kastanjechampignons in kwarten
60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
100 gr Serrano-ham in reepjes
Verhit 25 gr boter in een pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak nog 3 minuten tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut bouillon toe en roer deze tot het is opgenomen door de rijst.
Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. (ongeveer 20 minuten)
Voeg na 10 minuten de courgette en champignons toe.
Zet als de rijst gaar is, het vuur uit en voeg de kaas en de rest van boter toe.
Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten staan zodat de kaas en boter kunnen smelten.
Schep de ham erdoor.
Reacties
Een reactie posten