Bij ham denk ik toch altijd meer aan iets voor op je brood, dan voor bij het warm eten. Ja, grote hammen bij een buffet, maar dat past niet helemaal in de oven. Bij de C1000 zijn deze week mooie kleine beenhammetjes in allerlei smaken verkrijgbaar en met een recept uit de Allerhande hadden wij een heerlijk mals stukje vlees op ons bord. Lekker met sperzieboontjes en geroosterde aardappel.
1 beenham naturel van ongeveer 450 gr
1 kleine sinaasappel, schoongeboend
1 rode peper, fijngesneden
80 gr donker bruine basterdsuiker
1 el olijfolie
Rasp alleen het oranje gedeelte van de sinaasappelschil en pers daarna de sinaasappel uit.
Doe de rasp, het sap, de suiker, peper en olijfolie in een kom en roer tot de suiker is opgelost.
Leg de ham in de schaal en wentel door de marinade.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren.
Keer halverwege het hammetje een keer.
Verwarm de oven voor op 175C.
Leg de ham met de marinade in een ovenschaal en bak de ham in 55 minuten in het midden van de oven gaar.
Keer halverwege en bedruip de ham regelmatig met de marinade.
Neem de ham uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de ham in dunne plakken en serveer.
1 beenham naturel van ongeveer 450 gr
1 kleine sinaasappel, schoongeboend
1 rode peper, fijngesneden
80 gr donker bruine basterdsuiker
1 el olijfolie
Rasp alleen het oranje gedeelte van de sinaasappelschil en pers daarna de sinaasappel uit.
Doe de rasp, het sap, de suiker, peper en olijfolie in een kom en roer tot de suiker is opgelost.
Leg de ham in de schaal en wentel door de marinade.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren.
Keer halverwege het hammetje een keer.
Verwarm de oven voor op 175C.
Leg de ham met de marinade in een ovenschaal en bak de ham in 55 minuten in het midden van de oven gaar.
Keer halverwege en bedruip de ham regelmatig met de marinade.
Neem de ham uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de ham in dunne plakken en serveer.
Reacties
Een reactie posten