Na al het kerstgeweld wil je gewoon weer iets simpels eten en dat werd deze kip-kerrie van schoonzus. Afgelopen zomer hebben we dit ook al een keer bij hun op de camping gegeten en nu in een vakantiehuisje in Drenthe. Een vakantiegerecht dus!
2 kipfilets, in stukjes gesneden
1 el kerriepoeder
1 ui, fijgesneden
250 champignons, in plakjes
1 zakje mix voor kerriesaus
250 ml melk
1 appel, in stukjes
1 blikje champignonragout
2 el rozijnen
peper en zout
Bestrooi de stukjes kipfilet met de kerriepoeder, peper en zout.
Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de kipfilet goudbruin.
Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten.
Doe de ragout erbij en roer even door.
Strooi de kerriesausmix erover en giet de melk erbij.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Doe de stukjes appel, rozijnen en champignonplakjes erbij en laat 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Serveer met rijst.
2 kipfilets, in stukjes gesneden
1 el kerriepoeder
1 ui, fijgesneden
250 champignons, in plakjes
1 zakje mix voor kerriesaus
250 ml melk
1 appel, in stukjes
1 blikje champignonragout
2 el rozijnen
peper en zout
Bestrooi de stukjes kipfilet met de kerriepoeder, peper en zout.
Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de kipfilet goudbruin.
Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten.
Doe de ragout erbij en roer even door.
Strooi de kerriesausmix erover en giet de melk erbij.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Doe de stukjes appel, rozijnen en champignonplakjes erbij en laat 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Serveer met rijst.
Reacties
Een reactie posten