Vanavond moet ik op mijn werk eten, dus werd het weer eens tijd voor een nieuwe maaltijdsalade. Zo nieuw is deze trouwens niet, want hij komt uit een Allerhande van 2006. Door de bietjes en appels is het een echte salade voor in deze tijd van het jaar.
2 kipfilets, in dikke repen
1 el mosterd
6 el olijfolie
2 stevige Jonagold appels, in partjes
1 el balsamicoazijn
1 zakje jonge bladsla
1 gekookte biet, in blokjes
Meng de mosterd met 2 el olie, zout en peper.
Wentel de kiprepen door de mosterdolie.
Verhit een grillpan en rooster de kip 2 à 3 minuten per kant gaar en goudbruin.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de appelpartjes op hoog vuur bruin.
Klop de azijn met 2 el olie, peper en zout tot een dressing en meng deze door de sla.
Doe de sla in een bord en verdeel de kipfilet, appel en bietjes erover.
Lekker met een stukje bruin stokbrood.
2 kipfilets, in dikke repen
1 el mosterd
6 el olijfolie
2 stevige Jonagold appels, in partjes
1 el balsamicoazijn
1 zakje jonge bladsla
1 gekookte biet, in blokjes
Meng de mosterd met 2 el olie, zout en peper.
Wentel de kiprepen door de mosterdolie.
Verhit een grillpan en rooster de kip 2 à 3 minuten per kant gaar en goudbruin.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de appelpartjes op hoog vuur bruin.
Klop de azijn met 2 el olie, peper en zout tot een dressing en meng deze door de sla.
Doe de sla in een bord en verdeel de kipfilet, appel en bietjes erover.
Lekker met een stukje bruin stokbrood.
Reacties
Een reactie posten