Oeps, de foto is een beetje bewogen. Maar dat zie ik nu pas en de pizza is al op, dus ik kan geen nieuwe foto maken.... Deze vegetarische pizza is gebaseerd op de pissaladière uit het boek van Annabel Langbein.
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
80 ml olijfolie
160 ml lauw water
2 courgettes
1 rode ui, fijngesneden
3 lente-uitjes, in ringen
1 rode spaanse peper, fijngesneden
1 el gehakte rozemarijnblaadjes
1 el gehakte tijmblaadjes
1 el citroensap
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
100 gr feta
2 el pijnboompitten
basilicum
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en giet de olijfolie en het water erbij.
Snijd alles met een mes tot het aan elkaar begint te plakken en kneed nog even door.
Het deeg moet zacht en soepel zijn.
Dek het deeg af en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten. (een hele nacht mag ook!)
Rasp de courgettes grof op een schone theedoek.
Draai de punten van de theedoek in elkaar en knijp zoveel mogelijk vocht uit.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui, rode ui, spaanse peper op matig vuur tot alles zacht is.
Doe de courgette, rozemarijn, tijm, citroensap erbij en breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel zacht bakken tot de courgette net zacht is.
Verwarm de oven voor op 220C.
Knip een stuk bakpapier ter grootte van een bakplaat van 33 x 38 cm uit en rol het olijfoliedeeg uit op het papier.
Vouw rondom 1 cm van het deeg om zodat je een rand krijgt.
Verdeel het courgettemengsel over de deegbodem en verdeel de tomaatjes erover.
Verkruimel de feta over de pizza en strooi als laatste de pijnboompitten erover.
Bak de pizza in 25 - 30 minuten goudbruin en krokant.
Garneer de pizza met wat basilicumblaadjes.
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zout
80 ml olijfolie
160 ml lauw water
2 courgettes
1 rode ui, fijngesneden
3 lente-uitjes, in ringen
1 rode spaanse peper, fijngesneden
1 el gehakte rozemarijnblaadjes
1 el gehakte tijmblaadjes
1 el citroensap
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
100 gr feta
2 el pijnboompitten
basilicum
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en giet de olijfolie en het water erbij.
Snijd alles met een mes tot het aan elkaar begint te plakken en kneed nog even door.
Het deeg moet zacht en soepel zijn.
Dek het deeg af en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten. (een hele nacht mag ook!)
Rasp de courgettes grof op een schone theedoek.
Draai de punten van de theedoek in elkaar en knijp zoveel mogelijk vocht uit.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de lente-ui, rode ui, spaanse peper op matig vuur tot alles zacht is.
Doe de courgette, rozemarijn, tijm, citroensap erbij en breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel zacht bakken tot de courgette net zacht is.
Verwarm de oven voor op 220C.
Knip een stuk bakpapier ter grootte van een bakplaat van 33 x 38 cm uit en rol het olijfoliedeeg uit op het papier.
Vouw rondom 1 cm van het deeg om zodat je een rand krijgt.
Verdeel het courgettemengsel over de deegbodem en verdeel de tomaatjes erover.
Verkruimel de feta over de pizza en strooi als laatste de pijnboompitten erover.
Bak de pizza in 25 - 30 minuten goudbruin en krokant.
Garneer de pizza met wat basilicumblaadjes.
Reacties
Een reactie posten