Het was even stil op dit blog omdat de aandacht op een familielid was gevestigd, maar gelukkig gaat dat weer de goede kant op en heb ik ook weer zin om te koken en te eten! Deze kipragout komt uit de Allerhande van november en is zeker snel klaar. De dragon geeft het een lichte anijssmaak, doe er voorzichtig mee want het kan snel te overheersend worden. Serveer de ragout met rijst en gekookte sperzieboontjes.
400 gr kippendijfilet in blokjes
2 el bloem
25 gr boter
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
200 ml slagroom
1,5 à 2 tl gedroogde dragon
Bestrooi de kipfilet met peper, zout en de bloem.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in 3 minuten rondom bruin.
Voeg de champignonplakjes toe en bak deze op hoog vuur een minuutje mee.
Voeg de slagroom en dragon toe en laat op laag vuur 3 minuten koken.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
400 gr kippendijfilet in blokjes
2 el bloem
25 gr boter
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
200 ml slagroom
1,5 à 2 tl gedroogde dragon
Bestrooi de kipfilet met peper, zout en de bloem.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in 3 minuten rondom bruin.
Voeg de champignonplakjes toe en bak deze op hoog vuur een minuutje mee.
Voeg de slagroom en dragon toe en laat op laag vuur 3 minuten koken.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Reacties
Een reactie posten