Hoe zomers kan het worden? Jammer genoeg geen aardbeien meer uit eigen tuin, maar die uit de supermarkt waren ook heel lekker.
3 plakjes bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
3 el kristalsuiker
125 gr aardbeien, gehalveerd
1 el rum
2 zakjes vanillesuiker
halve el mintblaadjes, in kleine reepjes gesneden
125 ml slagroom
Doe de rum met 2 el water, 1 zakje vanillesuiker en 1 el suiker in een kom.
Voeg de aardbeien en de mint toe en laat minstens een uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 200C.
Snij de plakjes bladerdeeg schuin doormidden en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk het deeg met het ei en strooi er suiker over.
Bak 10 - 12 minuten goudbruin in de oven.
Laat het bladerdeeg afkoelen en bewaar tot gebruik in een luchtdicht afgesloten doos.
Klop de slagroom bijna stijf met 1 zakje vanillesuiker en 1 el kristalsuiker.
Maak 2 stapeltjes door te beginnen met een plakje bladerdeeg, leg daarop slagroom en aardbeien en herhaal dit nog 2 keer.
Reacties
Een reactie posten