Een vervolg op het bericht van de ham-spinazietaart. Een ander gerecht wat ik heb meegenomen is deze bietensalade uit het boek 'Zomer' van Yvette van Boven.
In het oorspronkelijke recept zit waterkers, maar dat kon ik niet vinden en heb er daarom een handje rucola in gedaan. Dat vindt Yvette vast niet erg, want zoals zij pas op een proeverij vertelde is het juist leuk om dingen te veranderen!
200 gr spelt
300 gr voorgekookte bietjes, schoon en in kleine blokjes
handje rucola
1 worteltje
75 ml frambozenazijn
2 - 3 el pannenkoekenstroop
1 el mosterd
peper en zout
125 ml lichte plantaardige olie
50 ml walnotenolie
Kook de spelt in een pan met ruim water en zout in ongeveer 35 minuten gaar.
Maak ondertussen de dressing door de azijn met de stroop en de mosterd glad te kloppen.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop vervolgens in een dunne straal de oliën erdoor tot de dressing gebonden is.
Giet de spelt af en meng deze met de bietjes, de dressing en de rucola.
Schrap de wortel en snij of schaaf hem zo dun mogelijk en schep door de salade.
In het oorspronkelijke recept zit waterkers, maar dat kon ik niet vinden en heb er daarom een handje rucola in gedaan. Dat vindt Yvette vast niet erg, want zoals zij pas op een proeverij vertelde is het juist leuk om dingen te veranderen!
200 gr spelt
300 gr voorgekookte bietjes, schoon en in kleine blokjes
handje rucola
1 worteltje
75 ml frambozenazijn
2 - 3 el pannenkoekenstroop
1 el mosterd
peper en zout
125 ml lichte plantaardige olie
50 ml walnotenolie
Kook de spelt in een pan met ruim water en zout in ongeveer 35 minuten gaar.
Maak ondertussen de dressing door de azijn met de stroop en de mosterd glad te kloppen.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop vervolgens in een dunne straal de oliën erdoor tot de dressing gebonden is.
Giet de spelt af en meng deze met de bietjes, de dressing en de rucola.
Schrap de wortel en snij of schaaf hem zo dun mogelijk en schep door de salade.
Reacties
Een reactie posten